Huset

husetVi tittade på många hus innan vi hittade rätt. Att hitta sitt drömhus är ingen lätt uppgift, det visste vi, men vi trodde nog att det skulle kännas mer självklart när vi väl gjorde det. Som att man skulle känna att man äntligen hade hittat hem och att det inte skulle finnas några tvivel. Riktigt så enkelt var det inte, för att köpa hus är fortfarande ett väldigt stort beslut och det är nog ganska få förunnat att verkligen hitta något som är helt perfekt i alla avseenden.

För oss var insidan av huset inte det viktiga eftersom vi visste att vi ville renovera. Däremot ville vi ha en relativt fräsch utsida så att vi slapp lägga pengar på att byta tak, bättra på isoleringen eller laga fasaden. Vi ville ha bra fönster och bra uppvärmning, och förstås inga tecken på mögel eller liknande. Säljare vet att köpare hellre renoverar insidan än utsidan, så det finns faktiskt en hel del hus där tak, fönster och annat kan vara nytt men huset i övrigt är ganska gammalt. Många fixar också bergvärme eller liknande för att köpare inte ska avskräckas av till exempel dyr direktverkande el.

Vi lyckades hitta ett hus med bra stomme, bra utsida och bra värme men som krävde ganska mycket renovering på insidan. Trots det var det svårt att fatta det där slutgiltiga beslutet. Att verkligen bestämma sig för att det var det här man skulle satsa på. Som köpare har man ju väldigt mycket ansvar när det gäller att undersöka huset, och har man då missat mögeldoften i källaren så kommer man antagligen att få betala den saneringen ur egen ficka. Men hittills har vi som tur är inte funnit några fel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *