Middag med vänner

Ibland är det skönt att helt och hållet släppa tankarna på renoveringen. Det måste man, annars blir man tokig, för trots att vi båda två är väldigt intresserade av inredning så får man inte låta det ta så stor plats att det inte finns utrymme för något annat. Visst jobbar vi hårt med vårt hus, men vi tar också lediga dagar då vi bara njuter av att vara med varandra eller med andra. Igår var det middag med kompisgänget, och det var riktigt roligt! Vi är fyra par som brukar träffas och äta tillsammans en gång i månaden. Vi turas om att laga och bjuda, och det är faktiskt en av anledningarna till att vi bestämde oss för att börja med köket när det gäller renoveringen.

Vi vill kunna bjuda våra vänner på middag utan att de ska behöva sitta i ett renoveringskaos, och dessutom är ju köket på något sätt hjärtat i ett hem och ett rum som blir en naturlig plats att spendera mycket tid i, så köket blev prio ett för oss. Det är visserligen inte helt klart än, men det börjar verkligen ta sig och det är i alla fall så pass klart att vi kan bjuda på middag utan att skämmas. Den här gången var det dock inte vår tur att bjuda.

Att äta tillsammans med vänner är väldigt roligt, dels för sällskapet men också för att man får äta mat som man kanske inte hade lagat själv. Man får prova nya smaker och man får idéer och inspiration till sin egen matlagning. När man har mycket att göra med huset kan det ofta bli att man gör ungefär samma mat vecka ut och vecka in. Lättlagat och oinspirerande. Då är det jättehärligt att bli bjuden på middag och få lite nya idéer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *