Trädgården

gräsmattanMed ett hus följer ju ofta en trädgård, och så är också fallet med vårt hus. Vi är båda två intresserade av inredning och att ha det fint omkring oss, men ingen av oss har något trädgårdsintresse. Det är snarare tvärtom. Vi tycker rent ut sagt att det är riktigt tråkigt att hålla på i trädgården. Klippa gräs och rensa lite ogräs kan väl gå för sig, men mer än så vill vi egentligen inte göra. En sådan trädgård kan ju vara lite tråkig att titta på, och även om vi inte alls tycker om att hålla på i trädgården så vill vi ändå ha en fin trädgård som matchar vårt fina hus. Det är lite av ett dilemma kan man väl säga.

Vi har därför funderat på att anlita någon slags trädgårdsarkitekt som kan hjälpa oss att skapa en vacker men lättskött trädgård. En sådan som är fin att se på men inte kräver att man lägger så mycket tid på den. För det finns ju sådana trädgårdar, det är bara lite svårt att veta hur man ska skapa en själv när man varken har kunskap eller intresse. Det är ju inte bara att välja lättskötta plantor heller utan man måste tänka på placering för att växterna ska må bra och för att trädgården ska bli fin.

Nackdelen är väl att det känns som en dyr grej att göra, men å andra sidan kommer trädgården aldrig att bli fin om vi inte gör det. Men det får bli om några år. Först ska huset bli klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *