Vår stil

matbordetVi är väldigt eniga i vår inredningsstil. Faktiskt så eniga att vi sällan har svårt för att fatta beslut om hur vårt hem ska se ut, och det är verkligen skönt med tanke på att vi båda två har inredning som intresse. Vi vill helt enkelt samma sak, och det gör hela renoveringen väldigt mycket smidigare. När det gäller vår stil skulle man nog kunna kalla den ganska modern. Vi gillar råa ytor och rena linjer i det stora och lite mer värme och mjukhet i det lilla. Betonggolv, tegelväggar, rustika takbjälkar och sådant går vi igång på, gärna i färger som grått, vitt och svart. Industriellt och gråskala är två ord som stämmer bra in på vår stil, men vi vill inte heller att det ska bli för ”sterilt”.

När man har råa ytor i det stora kan man med fördel mjuka upp det med små detaljer. Färgklickar i form av textilier och prydnader gör hemmet mer levande. Vi gillar turkost och gult så det blir mycket sådant, men också iblandning av andra färger. Mässing och koppar är en stor favorit som också bidrar till att göra inredningen mjukare och varmare. Ljusstakar, skålar, kaffepannor och annat är perfekta att använda som prydnader, och de får gärna ha lite patina. Det får inte se för nytt ut helt enkelt, för det är just den där kombinationen av nytt och gammalt som är pricken över i:et.

Än så länge har vi inte hunnit så långt i renoveringen, men det går framåt och det är det viktiga. Det måste få ta tid för att det ska bli bra, och även om vi längtar efter att få fullfölja våra projekt så har vi ingen brådska. Själva resan är ju en del av målet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *